Veel gestelde vragen

Heeft u vragen over het toestel, dan vindt u hier een lijst met antwoorden op veel gestelde vragen. Wij geven u een antwoord op vragen over de mist, de installatie, de bediening en het onderhoud van het toestel. Vindt u geen antwoord op uw vraag, twijfel dan niet om ons te contacteren.

Over de mist

Onze speciaal ontworpen vloeistof wordt gepompt door een verwarmingselement. Daardoor verdampt de vloeistof en wordt ze onder hoge druk door de spuitmond uit het toestel geblazen. Elektronische circuits houden het verwarmingselement op de juiste temperatuur.
Ja! Het is een onschadelijke damp gebaseerd op glycol (wordt gebruikt in de voedingsindustrie) en gedemineraliseerd water. De substantie is gelijkaardig aan de mist die in discotheken, tijdens optredens en in onze toestellen voor brandweertrainingen wordt gebruikt. U kan een gedetailleerd rapport van de samenstelling van de mist downloaden.
De enige gelijkenis is dat de mist het rookalarm activeert en mogelijk infrarood detectors verstoort. De installateur houdt hier rekening mee tijdens de installatie.
Neen! Het is een onschadelijke damp gebaseerd op glycol en gedemineraliseerd water. De substantie is gelijkaardig aan mist die wordt gebruikt in discotheken en tijdens optredens. U kan een gedetailleerd rapport downloaden over de samenstelling van de rook.
Nee, maar het is aanbevolen om de laserprinters en kopieertoestellen uit te zetten als u de mist demonstreert. De printers zijn elektrostatisch geladen en dat zou enkele deeltjes glycol kunnen aantrekken. Dat kan voor slechte afdrukken zorgen. Daarom raden wij steeds aan om 's nachts printers en kopieertoestellen uit te zetten. Als er toch afdrukken zijn met vegen, dan volstaat het om enkele testpapieren af te drukken. Na enkele pagina's is het probleem van de baan.
Neen. Als de mistgeneratoren goed zijn geïnstalleerd en onderhouden, veroorzaakt de mist geen schade aan uw toestellen of andere voorwerpen.
Dat kan. Veel verzekeringsmaatschappijen zullen uw poliskosten of vrijstelling verlagen wanneer u SmokeCloak installeert. Wij raden u aan contact op te nemen met uw verzekeringsmakelaar. We geven u aanvullende informatie moest dat nodig zijn.

Installatie

Om de werking van de mist verder te versterken, kan u naast de mistgenerator ook een sirene en stroboscoop in het alarmsysteem integreren. Het licht van de stroboscoop weerkaatst in de mistkristallen en een felle, afschrikkende sirene (tot 117 db) weerklinkt. Onze unieke stroboscoop vermenigvuldigt de mistdichtheid met een factor drie (of meer) en zorgt voor een extra krachtig afschrikmiddel tegen indringers.
Ja. Dit zijn vrijstaande toestellen die je samen of later met de mistgenerator kan installeren.
Ja, via het controlepaneel. Het mag echter niet ingesteld worden om een inbreker te vangen. De bedoeling is om de inbreker terug naar buiten te jagen.
Ja, SmokeCloak heeft een aparte voeding nodig van 13 ampère, aangesloten op het zekeringspaneel. Meerdere SmokeCloak-toestellen hebben mogelijk een apart, gesloten elektrisch circuit nodig. Een elektricien kan dit voor u voorzien.
Dat is afhankelijk van het model van SmokeCloak dat je gebruikt, de plaats van installatie en de grootte van de te vullen ruimten. We maken een installatieplan waarin we berekenen met welk toestel en binnen welke tijd we uw ruimte kunnen volspuiten. De meeste kamers zijn gevuld in enkele seconden. SmokeCloak wordt gecontroleerd door de combinatie van een timer en een Cloaksensor. Zij zorgen ervoor dat de ruimte goed gevuld raakt. Als de dichtheid van de damp daalt, zal de mistgenerator mist bijspuiten. De timer controleert hoelang een mistgenerator mist blijft produceren nadat het alarm is geactiveerd. De timer wordt ingesteld door de installateur.
De installateur test het toestel via het alarmpaneel of de 'Controle box'.
SmokeCloak is permanent verbonden met de netvoeding en wordt geactiveerd door het alarmsysteem. SmokeCloak reageert op twee inputs, "wapening" en "activatie". Set: Het wapeningsignaal moet van het alarmpaneel komen als de gebruiker het alarmpaneel instelt. Bijvoorbeeld als de winkel na het werk wordt verlaten. Trigger: Het activatiesignaal moet van het alarmpaneel komen als het alarm afgaat.
Ja, dat is al met succes gebruikt bij tabakswinkels, tankstations, banken en juweliers. De persoon die de paniekknop gebruikt, moet zichzelf en de klanten in de winkel wel in veiligheid weten te brengen. Door het indrukken van de paniekknop zal de mistgenerator onmiddellijk geactiveerd worden.
Een SmokeCloak kan worden gekoppeld aan alle types van alarmsystemen.
Ja, altijd! Wij hebben hier standaardformulieren voor. Het bedrijf dat het alarm installeert, moet politie en brandweer op de hoogte brengen.
Dat hangt af van wat er beschermd moet worden en de grootte van de ruimte. De installateur zal u hierover adviseren.

Bediening

Open ramen en deuren nadat het alarmsysteem is uitgezet. De tocht zal de mist verdrijven, afhankelijk van de hoeveelheid aan ventilatie, zodat je in minder dan 20 minuten terug voldoende zichtbaarheid krijgt. Zorg ervoor dat u de mist steeds volledig weg laat trekken.
Als de kamer niet geventileerd is en een normale temperatuur heeft (20 graden Celsius), dan blijft de mist ongeveer 45 minuten hangen.
Een toestel kan verschillende keren mist spuiten met één bus vloeistof. VALI-reeks: 1,7 liter vloeistof
- V5: 19 keer 30 seconden (220 m³)
- V10: 9 keer 30 seconden (405 m³)
- V20: 6 keer 30 seconden (600 m³)

Een sensor in de bus met vloeistof laat aan het controlepaneel van het alarmsysteem weten of de vloeistof bijna op is (low fluid) of volledig op is (no fluid).
De bewaker hoeft in de gebieden die beschermd zijn met SmokeCloak niet fysiek aanwezig te zijn. Als de bewaker toch een kijkje wil nemen, kan dit best gebeuren door camerabeelden. De bewaker kan de mistgenerator vanop afstand activeren.
Dat kan de efficiëntie van het toestel beïnvloeden. Het toestel wordt echter opgesteld buiten het bereik van een inbreker of ver van een ingangspunt. Vooraleer de inbreker het toestel bereikt, is het al lang afgegaan. Het is bovendien zeer moeilijk om de mistgenerator te saboteren omdat het spuitstuk heet is en de mist met hoge druk uit het toestel wordt gespoten.
Als het toestel per ongeluk afgaat door een menselijke fout, omdat u bijvoorbeeld een verkeerde code ingeeft of voorbij de sensor loopt terwijl het systeem actief is, kan u het systeem uitzetten door snel de juiste code in te geven.

Onderhoud

De laadspanning is zeer moeilijk af te lezen met een multimeter omdat de laadspanning te snel pulseert.
De levensduurte van de batterijen is korter in vergelijking met andere elektronische apparatuur omdat ze geplaatst zijn in een warme omgeving. De batterijen moeten gecontroleerd worden tijdens het jaarlijks onderhoud en moeten om de twee jaar worden vervangen. Als de generator weergeeft dat de batterij bijna leeg is, moeten de batterijen worden vervangen.
De vloeistof moet jaarlijks worden vervangen (niet bijvullen).